Arbeiders Sylvania stemmen over ontwerpakkoord

22/03/10 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:24

Bron: Trends

Bij de Tiense lampenfabrikant Havells Sylvania Lighting Belgium stemmen de arbeiders maandag over het ontwerpakkoord dat directie en vakbonden bereikten met betrekking tot een sociaal plan voor de 122 arbeiders die moeten afvloeien in het kader van een herstructurering die in september vorig jaar was aangekondigd. Voor de bedienden werd al eerder een akkoord bereikt.

De arbeiders krijgen de gelegenheid een stem uit te brengen over het sociaal plan na een toelichting door de vakbonden. Er gingen maandag al twee sessies door. Vanavond om 22 uur wordt nog de nachtploeg geraadpleegd. De uitslag zal wellicht pas dinsdagmorgen bekendgemaakt worden. De vakbonden weigeren vooralsnog een voorspelling te doen over het resultaat van de stemming.

"Moeilijk te zeggen wat het resultaat zal zijn. Het is enerzijds een heel mager akkoord op vlak van hertewerkstellende maatregelen. Hierdoor kon het initieel aangekondigde ontslag van 125 arbeiders slechts teruggebracht worden tot 122. Anderzijds bevat het akkoord in vergelijking met het sociaal plan bij de vorige herstructurering in 2006 enkele verbeteringen onder meer op vlak van brugpensioen", aldus vakbondsman Patrick Schouters (ACV).

Onze partners