Arbeiders en bedienden Opel Antwerpen brengen stem uit over sociaal plan

26/04/10 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

Bron: Trends

De arbeiders en bedienden van Opel Antwerpen brengen maandag hun stem uit over het ontwerpvoorakkoord van sociaal plan dat vakbonden en directie vorige week hebben bereikt. De stemming verloopt vlot en rustig, zegt vakbondsman Rudi Kennes van het ABVV.

Arbeiders en bedienden Opel Antwerpen brengen stem uit over sociaal plan

© belga

De zowat 2.600 werknemers van de Antwerpse autofabriek spreken zich maandag uit in een referendum. Arbeiders en bedienden doen dat apart. Dinsdag worden de stemmen geteld. Kennes verwacht rond de middag duidelijkheid over de uitslag.

Het sociaal plan dat nu wordt voorgelegd aan het personeel omvat vrijwillig brugpensioen vanaf 50 jaar of een vertrekpremie die bruto maximaal 144.000 euro bedraagt. Als het sociaal akkoord groen licht krijgt, ontvangen alle werknemers daarnaast nog een eenmalige nettopremie van 2.295 euro.

Het sociale begeleidingsplan is onderhandeld voor alle werknemers van Opel Antwerpen. Bij een eerste herstructurering midden juni moeten al zowat 1.250 werknemers vertrekken. Voor de anderen gaat de moeilijke zoektocht naar een overnemer voort. In elk geval kunnen zij minstens deels aanspraak blijven maken op het sociaal plan, zelfs als ze begin 2011 bij een eventuele overnemer aan de slag zouden kunnen blijven.

Lees meer over:

Onze partners