Antwerpse haventopman Eddy Bruyninckx slaat alarm

De Antwerpse haventopman Eddy Bruyninckx kan het tergend trage overleg tussen vakbonden en werkgevers over de hervorming van de havenarbeid niet langer aanzien.

“De vakbonden denken te weinig aan toekomstige werkgelegenheidskansen. Door die starre houding is de overslag van papierpulp al naar Vlissingen verhuisd”, zegt Bruyninckx maandag in De Standaard.

“De manier waarop de havenarbeid vandaag gebeurt, heeft ons uit de markt geprijsd. Ik had gehoopt dat de crisis een alarmbel zou doen rinkelen bij de vakbonden. Dat is een valse hoop gebleken. Het is blijkbaar te veel gevraagd voor de vakbonden om ook eens aan de toekomstige werkgelegenheidskansen te denken. Ze vinden het belangrijker om de huidige verworvenheden in stand te houden. Onder het motto ‘beter één vogel in de hand dan tien in de lucht'”, aldus de havenbaas.

Bruyninckx heeft niets te zeggen in het officiële sociaal overleg, maar heeft de jongste weken “wel stappen gezet om het sociale overleg over de arbeidshervormingen een nieuw elan te geven”. “De afspraak is gemaakt dat de onderhandelingsploeg van de werkgevers versterkt wordt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content