Antwerp Airport kent 55 procent meer passagiers in eerste jaarhelft

07/07/15 om 15:36 - Bijgewerkt om 21:53

Bron: Trends

Meer dan 90.000 passagiers hebben tijdens de eerste zes maanden van 2015 gebruikgemaakt van de Antwerpse luchthaven. Dat is een stijging van 55,8 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, meldt de luchthavenleiding.

Antwerp Airport kent 55 procent meer passagiers in eerste jaarhelft

© BELGA

Oorzaak zijn voornamelijk de nieuwe lijnvluchten die in het tweede kwartaal werden opgestart, die zowel zakenreizigers als toeristen aantrekken. Zo maakten in juni 2015 17.520 passagiers gebruik van lijnvluchten, tegenover slechts 4.835 in juni van vorig jaar.

"Aantal vliegbewegingen niet toegenomen"

"In de statistieken valt op dat het aantal vliegbewegingen niet is toegenomen, hoewel het aantal passagiers fors geklommen is", zegt Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport.

"De lijnvluchten waren vorige maand goed voor meer dan 73 procent van het aantal passagiers. Toch vertegenwoordigen de lijnvluchten slechts 12 procent van het totaal aantal vliegbewegingen." De maand juni van dit jaar telde zelfs 5 procent minder vliegbewegingen dan juni vorig jaar, dit door een daling van het aantal bewegingen van trainingsvluchten.

Busverbinding Antwerpen-centraal

Volgens Buelens zorgen de hogere passagiersaantallen niet voor problemen op of rond de luchthaven, onder meer door een goede spreiding van de lijnvluchten doorheen de dag.

De CEO herhaalde zijn pleidooi voor een rechtstreekse busverbinding met Antwerpen-centraal. "Veel passagiers willen dat. Bij De Lijn kregen we niet meteen een positief antwoord. De busfrequentie om het kwartier naar Berchem is goed, maar het zou goed zijn mocht bijvoorbeeld een bus op de twee doorrijden."

Vanuit Antwerpen worden lijnvluchten aangeboden naar Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Sommige verbindingen worden maar in bepaalde maanden bediend. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners