Amerikaanse transportminister Ray LaHood bevestigt dat Toyota boete gaat betalen

19/04/10 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:25

Bron: Trends

De Amerikaanse minister van Transport Ray LaHood heeft maandag bevestigd dat Toyota een boete van 16,375 miljoen dollar gaat betalen, omdat het de problemen met de haperende pedalen niet tijdig heeft gemeld aan de Amerikaanse autoriteiten.

Amerikaanse transportminister Ray LaHood bevestigt dat Toyota boete gaat betalen

© belga

"Ik ben tevreden dat Toyota erkent de wettelijke verplichtingen overtreden te hebben die bepalen dat de autobouwer snel elk mankement moet aangeven", aldus LaHood in een persmededeling.

"We blijven nagaan of het bedrijf al zijn transparantieverplichtingen nagekomen is", voegt hij eraan toe. Het gaat om de hoogste boete die door de transportautoriteit NHTSA ooit opgelegd werd aan een autobouwer.

Toyota laat van zijn kant maandag weten de boete te zullen betalen, maar ontkent met klem de aantijgingen van de Amerikaanse regering. "Toyota ontkent de aantijgingen van het instituut voor de verkeersveiligheid, dat de autobouwer zijn verplichtingen niet zou zijn nagekomen", klinkt het in een persbericht.

Toyota zegt de boete aanvaard te hebben, "om te vermijden dat het geschil blijft duren en er mogelijk een proces komt". De autobouwer wil "vooruit kunnen gaan en zich volledig kunnen concentreren op de maatregelen om de kwaliteit van zijn wagens te verhogen".

Lees meer over:

Onze partners