American Airlines plaatst grootste order ooit bij Airbus en Boeing

20/07/11 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:35

Bron: Trends

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft naar eigen zeggen het grootste order uit de geschiedenis van de luchtvaart geplaatst.

American Airlines plaatst grootste order ooit bij Airbus en Boeing

De luchtvaartmaatschappij bestelt 460 vliegtuigen en neemt een optie op nog eens 465 toestellen. Het order wordt verdeeld tussen de twee grote producenten Airbus en Boeing.

Het moederhuis van American Airlines, AMR, bestelt 200 Boeings 737 en 260 Airbus A320-toestellen. De maatschappij neemt ook nog eens een optie op 100 toestellen voor de Amerikaanse en 365 voor de Europese constructeur.

De toestellen zullen worden geleverd tussen 2013 en 2022. Een bedrag voor de bestelling werd niet vrijgegeven. De derde grootste luchtvaartmaatschappij van de VS kiest zowel voor Boeings van de nieuwste generatie als voor Boeings van de volgende generatie, die nog zuiniger zijn.

Voor Airbus betekent het order een doorbraak op de Amerikaanse markt. American Airlines was namelijk tot vandaag een trouwe klant van Boeing.

De bestellingen moeten de vijftien jaar oude vloot van American Airlines helpen vernieuwen. Zuinigere toestellen moeten de maatschappij helpen om opnieuw met winst aan te knopen, na twee verliesjaren. De slechte resultaten werden gestuurd door de oplopende brandstofprijzen.

(belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners