Ambev: schadevergoeding voor werknemer die naar seksfeestjes moest

05/09/12 om 02:10 - Bijgewerkt om 02:10

Bron: Trends

De Braziliaanse brouwer Ambev moet van de rechter 25.000 dollar aan een van zijn personeelslden. De man moest voor zijn werk verplicht naar prostitutiefeestjes.

Ambev: schadevergoeding voor werknemer die naar seksfeestjes moest

© Reuters

Ambev is een filiaal van het Belgische bierconcern AB InBev. De man die nu 25.000 dollar (zo'n 19.800 euro) schadevergoeding moet krijgen, was door zijn oversten verplicht deel te nemen aan feestjes met prostituees.

Volgens de rechter werd de werknemer vernederd en moreel lastiggevallen. De man is getrouwd en lid van de Evangelische Kerk.

Striptease-act

Als deel van de verkoopploeg van Ambev was hij verplicht om deel te nemen aan feestjes met hoeren, bedoeld om het personeel te motiveren. De man zou naar eigen zeggen ook verplicht geweest zijn naar pornofilms te kijken en deel te nemen aan een striptease-act. Tussen 2003 en 2004 zouden tientallen van dergelijke bijeenkomsten gehouden zijn.

De directie van Ambev zegt in een persbericht dat het bedrijf in Brazilië meer dan 30.000 werknemers telt, van wie geen ongepast gedrag getolereerd wordt. "Oude en geïsoleerde gevallen weerspiegelen niet het dagelijkse beleid van de onderneming". (Belga/TV)

Onze partners