Amazon knoopt gesprekken aan met Nederlandse uitgevers over verkoop e-books

17/09/14 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

Bron: Trends

De webwinkel Amazon zou graag Nederlandse e-books verkopen. Om de verkoop van de digitale boeken op gang te trekken is de webshop in gesprek met Nederlandse uitgevers. Dat heeft de zakelijke nieuwssite NRCQ laten weten.

Amazon knoopt gesprekken aan met Nederlandse uitgevers over verkoop e-books

© Reuters

Speculaties over de komst van Amazon naar Nederland deden reeds enkele jaren de ronde. De onderhandelingen over de e-books maken de veronderstellingen nu concreet. Momenteel is nog niet geweten wanneer de Nederlandstalige website Amazon.nl de lucht in zou gaan en de verkoop daadwerkelijk zou beginnen.

Nederlandse uitgevers trekken niet aan hetzelfde zeel wat de komst van Amazon naar de lage landen betreft. Zij zijn verdeeld over de vraag onder welke voorwaarden ze met de internetwinkel in zee zouden gaan.

In de Verenigde Staten voert Amazon momenteel een harde strijd met uitgeefconcern Hachette. Het concern weigert zich neer te leggen bij de hoge inkoopkortingen die marktleider Amazon eist. Anderzijds kunnen veel uitgevers de extra omzet die samenwerking met Amazon zou kunnen genereren, goed gebruiken. In België zijn er voor zover bekend geen onderhandelingen lopende met de webwinkel. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners