Amazon breekt met 'neonazistische' beveiligingsfirma Hess

19/02/13 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

Bron: Trends

Amazon beëindigt in Duitsland het contract met beveiligingsfirma Hess, na klachten van buitenlandse tijdelijke medewerkers over intimidatie door bewakers in logistieke centra in Duitsland.

Amazon breekt met 'neonazistische' beveiligingsfirma Hess

Amazon, 's werelds grootste online winkel, beëindigt in Duitsland per direct het contract met beveiligingsfirma Hess. De maatregel volgt na klachten van buitenlandse tijdelijke medewerkers over intimidatie door bewakers van Hess in logistieke centra.

'Amazon tolereert geen discriminatie en intimidatie en verwacht hetzelfde van elke bedrijf waarmee het werk,' zo verduidelijkte een woordvoerder de beslissing.

Intimidatie

De zaak kwam aan het licht door een documentaire van de Duitse zender ARD over de werkomstandigheden in een logistiek centrum van Amazon in Bad Hersfeld, in de deelstaat Hesse.

Verschillende tijdelijke medewerkers, die vooral uit Spanje en Polen kwamen om te helpen tijdens de drukke eindejaarsperiode, klaagden dat ze lastiggevallen werden. Zo werden ze regelmatig gefouilleerd, voortdurend gecontroleerd en werden zelfs hun kamers doorzocht.

Neonazi's?

Bovendien werd in de documentaire gesuggereerd dat de bewakers van Hess (voluit Hensel European Security Services) er neonazistische sympathieën op na hielden. Sommigen droegen kledij van het merk Thor Steiner, dat door het Duitse parlement en de voetbalbond verboden is vanwege de associatie met neonazi's. Daarnaast merkte ARD op dat Hess een allusie kan zijn op Rudolf Hess, een van de naaste medewerkers van Adolf Hitler.

Hess heeft intussen met klem ontkend dat het extreemrechtse ideeën steunt.

Lees meer over:

Onze partners