"Als de werknemers van Carrefour niet willen..." (Eric Mestdagh)

26/05/10 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Bron: Trends

Eric Mestdagh die een 20-tal Carrefourwinkels zou overnemen is niet opgezet met de stakingen van de afgelopen weken. Verder raakte ook bekend dat Delhaize mogelijk ook kandidaat is voor enkele vestigingen van Carrefour.

"Als de werknemers van Carrefour niet willen..." (Eric Mestdagh)

Le Soir schrijft woensdag dat er twijfel is ontstaan over de overname van twintig Carrefour-winkels door Mestdagh. Het zint grote baas Eric Mestdagh niet dat er de voorbije weken vooral gestaakt is bij de twintig winkels die hij wil overnemen.

"Ik weet dat de werknemers in een moeilijke situatie zitten, maar ik kom met perspectief op werk! Ik heb een oplossing, maar als ze niet willen...", zegt Mestdagh in Le Soir.

Delhaize

Terwijl de onderhandelingen over de herstructureringen bij Carrefour nog volop lopen, zoekt de directie van de retailer verder naar mogelijke overnemers van winkels.

Volgens De Tijd worden de winkels die niet gered kunnen worden door franchisering of overname door de groep Mestdagh aangeboden aan andere retailers in ons land, zoals Delhaize.

Aan details ontbreekt het nog, vooral omdat het aantal te sluiten winkels afhangt van de omvang van de besparingen waarover de vakbonden en de directie het eens moeten geraken. Zeker is dat Intermarché, Match en Delhaize al om de tafel zaten.

Lees meer over:

Onze partners