Alken brouwt Affligem

28/06/11 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:18

Bron: Trends

Het abdijbier Affligem wordt sinds kort ook in Alken in Limburg gebrouwd. Het bier werd tot nog toe alleen in het nabijgelegen Opwijk gebrouwd, maar de capaciteit van 200.000 hectoliter wordt daar volledig benut. Daarom wordt de Limburgse brouwerij ingeschakeld, daar is er een capaciteitsoverschot. Dat meldt het weekblad Trends.

Alken brouwt Affligem

© belga

Beide brouwerijen zijn dochters van de Brouwerijen Alken-Maes. Die is op haar beurt in handen van Heineken, de tweede grootste brouwer (in omzet) van de wereld, na AB InBev. Affligem wordt bijna volledig op de Franse markt verkocht. Heineken wil in Frankrijk concurreren met het populaire Leffe van AB InBev.

Het personeel in Opwijk is wat ongerust omdat de directie niet zou willen investeren in een productie-uitbreiding. Alken heeft een capaciteit van twee miljoen hectoliter, maar vorig jaar werd maar 1,4 miljoen hectoliter gebrouwd. De capaciteit van Opwijk zou er dus probleemloos bij kunnen.

Heineken sloot in zijn divisie West-Europa de voorbije twee boekjaren vijf brouwerijen. De abdij van Affligem viert in 2012 haar 950-jarige bestaan. Brouwerijen Alken-Maes denkt aan festiviteiten voor die viering.

W.R.

Lees meer over:

Onze partners