Alfacam wijt omzetdaling aan gebrek grote sportevenementen

17/03/10 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:00

Bron: Trends

Het televisiebedrijf Alfacam, dat technische ondersteuning biedt aan tv-zenders, heeft het voorbije jaar minder omzet en minder bedrijfswinst gerealiseerd. Netto was er een verlies van 2,4 miljoen euro.

Alfacam wijt omzetdaling aan gebrek grote sportevenementen

© Belga

De verklaring ligt bij het feit dat er in de onpare jaren geen grote evenementen zijn zoals Olympische Spelen of voetbalkampioenschappen, aldus de onderneming in een persbericht. Daarnaast was er nog de crisis, die een negatieve invloed had op de verkoop van tweedehandstelevisiewagens, de hogere afschrijvingskosten en extra waardeverminderingen.

De omzet kwam uit op 36,9 miljoen euro, 7 procent minder dan in 2008 toen er de Olympische Spelen in Peking waren. De bedrijfswinst daalde sterk, van 6,9 miljoen naar 500.000 euro. Netto was er een verlies van 2,4 miljoen euro, als gevolg van hogere afschrijvingen en hogere financiële kosten.

Alfacam wijst erop dat er in het vierde kwartaal opnieuw een omzetgroei was van 35 pct. "Een veelbelovende evolutie, want in 2010 wachten ons grote projecten zoals de Winterspelen in Vancouver en het WK Voetbal in Zuid-Afrika", staat in het persbericht.

Het project rond de nieuwe zender Exqi werd afgesplitst in een aparte vennootschap, die geen invloed had op de verlies- en winstrekening in 2009.

Voor 2010 zegt Alfacam dat het orderboekje goed gevuld is, 60 procent van het budget is al toegezegd. Het bedrijf werkt ook aan de uitbouw van internationale hubs. De besparingen van de VRT zouden amper invloed hebben op de vooruitzichten, want de VRT draagt slechts voor 2 procent bij aan de omzet.

Lees meer over:

Onze partners