Alcatel-Lucent verliest minder dan verwacht

02/11/12 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Bron: Trends

Het Franse telecommunicatiebedrijf, dat in België 290 banen schrapt, heeft in het derde kwartaal 146 miljoen euro verlies geboekt.

Alcatel-Lucent verliest minder dan verwacht

© Reuters

Telecommunicatiebedrijf Alcatel-Lucent, dat 290 banen in België wil schrappen, heeft in het derde kwartaal van dit jaar 146 miljoen euro verlies geboekt. Het verlies is minder groot dan wat Bloomberg-analisten hadden verwacht.

In hetzelfde kwartaal een jaar eerder boekte Alcatel-Lucent nog een winst van 194 miljoen euro. De omzet daalde in het derde kwartaal van 2012 met 2,8 procent tot 3,6 miljard euro.

Banenverlies

Alcatel-Lucent kampt met een context van Europese crisis en stevige concurrentie van Aziatische mobiele telefoonproducenten zoals Huawei Technologies.

Wereldwijd snijdt de Franse telecomspecialist dan ook hard in het personeelsbestand. Half oktober kondigde Alcatel-Lucent nog een wereldwijd verlies van 5.490 banen aan, waarvan 290 in België.

Die herstructurering maakt deel uit van een besparingsplan ter waarde van 1,25 miljard euro. De Nederlandse topman Ben Verwaayen laat weten dat er goede vooruitgang geboekt wordt bij het uitvoeren van het besparingsprogramma.

Het aandeel van de Franse telecomgroep verloor het afgelopen jaar 57 procent van zijn waarde, en noteert op het laagste niveau sinds 1989. (Bloomberg/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners