Ahold zou twijfelen aan overname Hema

15/11/10 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:45

Bron: Trends

Het Nederlandse supermarktconcern Ahold blijft als enige over in de overnamerace voor Hema, maar zou zelf ook twijfelen.

Ahold zou twijfelen aan overname Hema

© belga

Dat schrijft maandag de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. De prijs die eigenaar Lion Capital vraagt voor Hema zou te hoog liggen.

Volgens de krant hebben, behalve Ahold, alle potentiële overnemers zich intussen teruggetrokken. Er waren zes kandidaat-overnemers. Nu schrijft Het Financieele Dagblad dat ook Ahold twijfelt.

De krant baseert zich op "verschillende bronnen". Behalve de prijs, zou Ahold ook bang zijn voor de reactie van de beleggers op een nieuw avontuur, met name de acquisitie van een non-foodketen.

Hoeveel Lion Capital precies vraagt voor Hema is niet bekend, maar marktkenners gaan uit van 1,5 miljard euro. "Dat is elf keer het brutobedrijfsresultaat van Hema. De potentiële omzetgroei is volgens de afhakers te onzeker om deze prijs te rechtvaardigen", schrijft Het Financieele Dagblad.

Er werd gehoopt om de transactie eind deze maand te kunnen afronden, maar die termijn is nu uiterst onzeker.

Hema heeft bijna 500 winkels, vooral in Nederland maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. In 2009 boekte het bedrijf een omzet van 1,1 miljard euro. De schuld op de balans was bijna net zo groot.

Lees meer over:

Onze partners