Ahold Delhaize boekt minder omzet in België

01/03/17 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:48

Supermarktketen Ahold Delhaize boekte in België in het laatste kwartaal van vorig jaar minder omzet, wat te maken heeft met een tegenvallende verkoop tijdens de feestdagen.

Ahold Delhaize boekt minder omzet in België

© belga

In België zette de supermarktketen (Delhaize en Albert Heijn) een kwartaalomzet van 1,28 miljard euro neer, 1 procent minder dan het jaar voordien. De supermarktketen verwijst naar de zwakke verkoop tijdens de vakantieperiode.

Op groepsniveau werd een kwartaalomzet gerealiseerd van 15,5 miljard euro (+ 2,8 procent). De operationele marge kwam uit op 3,9 procent, goed voor een onderliggende winst van 608 miljoen euro.

De supermarktketen smolt het afgelopen jaar samen uit het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize. De integratie verloopt 'volgens plan', luidt het woensdag in een persbericht.

Het bedrijf verwacht dat de synergievoordelen dit jaar oplopen tot 220 miljoen euro, en een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro en 1,8 miljard euro aan investeringen.

Over de verkoop van de acht Belgische winkels van Albert Heijn - op last van de Belgische Mededingingsautoriteit - werd woensdag niets meegedeeld.

Ahold Delhaize stelt een dividend voor van 0,57 euro per aandeel, ruim 9 procent meer dan het dividend van Ahold vorig jaar.

Onze partners