Agoria: 'Wie deze staking een succes noemt, is bijzonder cynisch'

24/11/14 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:16

Bron: Trends

Volgens de technologiefederatie Agoria kunnen we tijdens de regionale staking op zijn allerminst over een succes praten. "werknemers en werkgevers hebben elkaar nu nodig om het competitiviteitsprobleem aan te pakken en moeten elkaar niet in de haren vliegen", aldus Agoria.

Agoria: 'Wie deze staking een succes noemt, is bijzonder cynisch'

© Belga Image

Door de provinciale actiedag liggen heel wat grote technologiebedrijven maandag voor de tweede keer in enkele weken tijd (na de grote betoging van 6 november) volledig plat. "Ze betalen een zware factuur", zegt technologiefederatie Agoria, die hamert op sociaal overleg.

Door de provinciale actiedag in Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg is er maandag geen productie mogelijk bij Agoria-leden als Van Hool in Koningshooikt, DAF Trucks in Oevel, Umicore in Olen en Philips Turnhout.

"Eerder dan elkaar in de haren te vliegen, hebben werknemers en werkgevers elkaar nu nodig om het competitiviteitsprobleem aan te pakken, weer klanten te overtuigen en nieuwe jobs te creëren", stelt de federatie in een persbericht. "Wie deze staking een succes noemt, is bijzonder cynisch", voegt Agoria-topman Marc Lambotte toe.

"De bonden hebben recht op acties tegen de regering, maar alle werknemers en werkgevers betalen wel de factuur." Volgens Agoria kost de opeenvolging van manifestaties en actiedagen onze economie tot 2 miljard euro. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners