Ageas verkoopt Oekraïense levensactiviteiten

16/09/10 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Bron: Trends

Verzekeraar Ageas (ex-Fortis) heeft een akkoord bereikt met de Amerikaanse beleggingsmaatschappij Horizon Capital over de verkoop van Fortis Life Insurance Ukraine.

Ageas verkoopt Oekraïense levensactiviteiten

© Belga

Ageas' activiteiten in Oekraïne waren begin 2007 gestart, na de overname van Etalon Life door Ageas' voorganger Fortis. Het bedrijf bouwde met succes over het hele land een kantorennetwerk uit en wist de voorbije jaren zijn distributievermogens in de broker-, corporate- en bankverzekering aanzienlijk uit te breiden, luidt het in een persbericht.

Volgens Ageas is de verkoop aan de in de VS gevestigde beleggingsmaatschappij - die kan bogen op een rijke ervaring als investeerder in financiële diensten in de regio - de beste oplossing voor alle betrokken partijen, ook voor de werknemers, de klanten en de agenten.

Ageas verwacht dat de transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouder- in het laatste kwartaal van 2010 afgerond kan worden. Ageas houdt er rekening mee dat de verkoop gepaard gaat met een "beperkt kapitaalverlies".

Lees meer over:

Onze partners