Ageas trekt naar Vietnam

10/08/15 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

Verzekeringsgroep Ageas breidt de activiteiten in Azië verder uit. De groep trekt met lokale partners naar Vietnam voor een joint venture met levensverzekeringsactiviteiten.

Ageas trekt naar Vietnam

© belga

Azië is een belangrijke groeimarkt voor Ageas, het moederhuis van de Belgische marktleider AG Insurance. Het bedrijf is al actief in China, Hongkong, Thailand, India, Maleisië en onlangs ook de Filipijnen. Daar komt nu dus Vietnam bij.

Concreet heeft Ageas een overeenkomst gesloten voor de oprichting van de joint venture MB Ageas Life, samen met met Muang Thai Life Assurance en Military Bank, de op twee na grootste privébank in Vietnam.

Ageas neemt (direct) 29 procent in die nieuwe speler, Muang Thai Life 10 procent en Military Bank 61 procent. De totale investering bedraagt zowat 46 miljoen euro, waarvan Ageas 13,4 miljoen euro op zich neemt.

Ook gaan Military Bank en MB Ageas Life een exclusieve bankverzekeringsovereenkomst aan voor 15 jaar.

"MB Ageas Life streeft ernaar om de grootste bankverzekeringsonderneming van Vietnam te worden", luidt het in het persbericht. Er zal een agentennetwerk opgericht worden en de joint venture kan ook rekenen op het kantorennetwerk van Military Bank (217 filialen, meer dan 2 miljoen klanten).

Bij de voorstelling van de jaarcijfers in februari kondigde Ageas al aan naar nieuwe activiteiten te kijken, vooral in Azië. Azië is goed voor zowat 30 procent van de verzekeringswinst van Ageas. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners