Ageas presteert fors boven verwachtingen dankzij belastingeffect

25/08/10 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:05

Bron: Trends

Verzekeraar Ageas heeft in het eerste halfjaar 455 miljoen euro nettowinst geboekt. Door een belastingmeevaller van 405 miljoen euro en een lagere waardering van de calloptie op de aandelen BNP Paribas werd de analistenverwachting van 168 miljoen euro meer dan verdubbeld. Ageas maakte woensdag de halfjaarresultaten bekend.

Ageas presteert fors boven verwachtingen dankzij belastingeffect

© Belga

De forse nettowinst komt grotendeels op het conto van overige activiteiten. De verzekeringsactiviteiten zelf brachten 180 miljoen euro nettowinst op. Hier werd 163 miljoen euro verwacht door de analisten. Het premie-inkomen steeg 22 procent tot 9,6 miljard euro.

Verder zegt Ageas dat de blootstelling aan Zuid-Europese staatsobligaties gehalveerd is tot 8,9 miljard euro. Bij die operatie is volgens CEO Bart De Smet "een belangrijk gedeelte van het negatief effect tot op heden reeds gecompenseerd". Het eigen vermogen steeg van 8,4 miljard euro eind 2009 tot 9,2 miljard euro.

De belastingmeevaller van 405 miljoen euro noemt Ageas het "positieve effect van de erkenning van latente belastingactiva die te maken heeft met de geplande vereffening van Brussels Liquidation Holding (voorheen Fortis Brussel)".

"Op basis van dit resultaat, en rekening gehouden met de onzekere economische vooruitzichten, blijven we vol vertrouwen, en herbevestigen we onze verwachtingen, dat het premie-inkomenniveau van de groep voor 2010 hoger zal zijn dan dat van 2009", aldus de topman.

Lees meer over:

Onze partners