Ageas neemt belang in Turkse verzekeraar

18/02/11 om 10:11 - Bijgewerkt om 10:11

Bron: Trends

De Belgische verzekeraar Ageas neemt een belang van 31 procent (220 miljoen euro) in de Turkse niet-levensverzekeraar Aksigorta. Dat meldt Ageas, het vroegere Fortis, vrijdag.

Ageas neemt belang in Turkse verzekeraar

© Belga

Ageas neemt het belang over van het Turkse conglomeraat Sabanci. Beide zullen een even groot belang aanhouden in Aksigorta, dat de helft van zijn premie-inkomsten haalt uit motorverzekeringen. De rest van de aandelen wordt verhandeld op de beurs van Istanbul.

"Sabanci en Ageas delen een gemeenschappelijke ambitie om Aksigorta te ontwikkelen tot koploper op de Turkse niet-levenmarkt", luidt het in het persbericht. Momenteel is Askigorta de op drie na
grootste. Eerste stap om de ambitie om tot koploper uit te groeien te verwezenlijken bestaat in een exclusieve overeenkomst van vijftien jaar met Akbank voor de distributie van niet-levenproducten.

"Ik verwelkom dit partnerschap als een belangrijke stap in de
uitvoering van onze strategie", zegt Bart De Smet, de topman van Ageas, in het persbericht. Ageas concentreert zich op Europa en Azië. De transactie zou in het tweede kwartaal afgerond worden.

Lees meer over:

Onze partners