Ageas betaalt 215 miljoen pond voor Britse verzekeringsmakelaar Kwik-Fit

02/07/10 om 11:06 - Bijgewerkt om 11:06

Bron: Trends

Verzekeraar Ageas heeft een overeenkomst bereikt met PAI partners voor de overname van de Britse verzekeringsmakelaar Kwik-Fit Insurance Services (KFIS). De voormalige Fortis holding betaalt 215 miljoen pond of zo'n 261 miljoen euro voor de makelaar met meer dan 600.000 klanten, zo meldt Ageas vrijdag. Het is meteen de eerste overname voor Ageas, zo bevestigt de woordvoerster.

Ageas betaalt 215 miljoen pond voor Britse verzekeringsmakelaar Kwik-Fit

© Belga

De transactie moet nog groen licht krijgen van de toezichthouders. Ageas verwacht de deal in het derde kwartaal af te ronden.

KFIS richt zich voornamelijk op de verzekeringstak niet-leven voor particulieren, met name autoverzekeringen, en brengt, als tussenpersoon, verzekeringen via directe verkoop (internet) aan de man. Dat gebeurt onder de KFIS-vlag, maar ook als "The Green Insurance Company" en "Express Insurance", zo luidt het in een persbericht. In 2009 was het bedrijf goed voor een omzet van 89 miljoen pond.

Ageas consolideert door de overname naar eigen zeggen de positie van vierde grootste makelaar voor particuliere verzekeringsproducten in het Verenigd Koninkrijk. "De overname versterkt de retailactiviteiten en creëert een speler met een gezamenlijk particulier klantenbestand van 1,6 miljoen klanten en een gecombineerde pro forma omzet van 189 mijoen pond, op basis van de 2009 cijfers", luidt het. In het VK is Ageas voorlopig nog actief als Fortis UK, maar ook hier zal de naam gewijzigd worden.

Na afronding van de transactie wordt verwacht een cashbedrag vrij te maken bij KFIS, wat de netto cash investering terugbrengt tot ongeveer 185 miljoen pond.

Lees meer over:

Onze partners