Adecco boekt meer winst en omzet in derde kwartaal

09/11/10 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

Bron: Trends

Het uitzendbedrijf Adecco noteert in het derde kwartaal 2010 128 miljoen euro nettowinst, wat overeenstemt met een stijging van 42 procent tegenover de 90 miljoen euro in het derde kwartaal van 2009.

Adecco boekt meer winst en omzet in derde kwartaal

© EPA

Op groepsniveau presteert het Zwitserse uitzendbedrijf beter dan verwacht. Analisten rekenden op winst van slechts 109,6 miljoen euro. Het grootste uitzendbedrijf ter wereld rapporteerde in de Benelux een omzet van 240 miljoen euro, een toename met 13 procent. België, Nederland en Luxemburg waren in het derde kwartaal goed voor 5 procent van de groepsomzet. De winst voor intresten, belastingen en amortisatie (ebita) in de drie landen klokt af op 15 miljoen euro (+6,2 procent).

Volgens de Belgische gedelegeerd bestuurder van het bedrijf, Patrick De Maeseneire, bleef de vraag aanhoudend goed, met een groei op jaarbasis die in het derde kwartaal hoger lag dan in het tweede. De topman wijst op de dubbelcijferige omzetgroei in verschillende Europese markten, waaronder de Benelux. De Maeseneire ziet geen tekenen van vertraging.

Lees meer over:

Onze partners