Ackermans & van Haaren handhaaft groeiverwachting 2010

15/11/10 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Bron: Trends

De Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) blijft er ook na het derde kwartaal van overtuigd dat de courante resultaten in 2010 een "belangrijke groei" zullen vertonen, "niettegenstaande het economisch herstel broos blijft".

Dat blijkt maandagochtend uit een tussentijdse verklaring waarin een overzicht wordt gegeven van de gang van zaken in de voornaamste participaties van de groep. Vooral de twee banken en DEME presteerden het afgelopen kwartaal sterk.

In het segment 'bouw, bagger en concessies' tekende de bagger- en milieugroep DEME (voor 50 pct in handen van AvH) in het derde kwartaal verschillende belangrijke contracten, zodat het orderboek eind september was aangegroeid tot 2,12 miljard euro, van 2,07 miljard eind juni.

Eén van die contracten betreft de site voor de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi. Het activiteitsniveau bij DEME lag hoog in het derde kwartaal, met een bijna volledige bezetting van de vloot. Het bedrijf verwacht dat het aantal orders de komende maanden zal blijven stijgen.

In de tak 'financiële diensten' kende Bank Delen (78,75 pct bij AvH) een heel sterk resultaat en was er aanzienlijke stijging van de toevertrouwde activa, zowel dankzij het beurseffect als de netto inflow van nieuw kapitaal.

Ook Bank J. Van Breda & Co (78,75 pct van AVH) heeft een sterk commercieel derde kwartaal achter de rug, met een aangroei van de klantendeposito's en een stijging van de toevertrouwde activa.

Onze partners