ABN Amro op overnamepad in Europa

24/10/11 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Bron: Trends

De Nederlandse bank ABN Amro wil onderdelen van Europese sectorgenoten overnemen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times maandag op basis van een interview met topman Gerrit Zalm

ABN Amro op overnamepad in Europa

© belga

Topman Zalm gaf aan de Britse krant te kennen dat hij "met bijna alle Europese rivalen" gesproken heeft over de overname van onderdelen. Volgens Zalm beschikt de genationaliseerde bank ABN Amro over een sterke kapitaalpositie en kan de huidige balans gehandhaafd worden. "We zijn zeker geïnteresseerd in acquisities", luidt het.

ABN Amro, dat na de redding door de Nederlandse staat vrijwel van het internationale toneel verdween, werkt nu aan een terugkeer. "Deze keer zijn we extreem gefocust. We willen alleen internationale activiteiten doen waarin we de mondiale top van de banksector kunnen verslaan", aldus Zalm.

Het is niet duidelijk of de Nederlandse bank ook gesprekken gevoerd heeft met Belgische spelers. Zowel KBC als Dexia doet een aantal activa van de hand.

Volgens een woordvoerder is de bank vooral geïnteresseerd in kansen op het gebied van wat het zelf ECT noemt. ECT staat voor Energy, Commodities en Transportation. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners