ABN Amro geeft subtop loonsverhoging van 20 procent

18/06/14 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Bron: Trends

ABN Amro heeft het vaste loon van de 100 hogere kaderleden fors verhoogd, maar tegelijk de variabele verloning aan banden gelegd. Dat meldt het Financieele Dagblad.

ABN Amro geeft subtop loonsverhoging van 20 procent

© belga

ABN Amro heeft het vaste loon van de 100 hogere kaderleden begin dit jaar met 20 procent verhoogd. De variabele verloning werd verlaagd van 100 procent naar 20 procent van het vaste loon. Dat liet ABN Amro-topman Gerrit Zalm optekenen in een interview met Het Financieele Dagblad.

Bonusplafond

De kaderleden krijgen de loonsverhoging ter compensatie van het zogenaamde 'bonusplafond', dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem begin volgend jaar wil invoeren. De maatregel van de Nederlandse minster reikt overigens verder dan het beperken van bonussen in omvang. Zo zou er ook een verbod komen op gouden handdrukken van meer dan een jaarsalaris, en wordt het makkelijker om bonussen terug te eisen als achteraf blijkt dat die onterecht werden uitgekeerd.

Omgerekend zal de subtop bij ABN Amro door de compensatieregeling - ondanks de loonsverhoging - gemiddeld 5 tot 10 procent minder gaan verdienen.

Talent behouden

De loonsverhoging blijft volgens ABN Amro-topman Zalm in ieder geval noodzakelijk om het financiële talent binnen de muren van de bank te houden. "Je moet concurrerend belonen, anders hol je je bank uit. Het is onvermijdelijk'', aldus Zalm in het interview met Financieele Dagblad. (BO)

Lees meer over:

Onze partners