AB InBev verkocht meer bier

11/08/11 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:06

Bron: Trends

Anheuser-Busch InBev, de grootste brouwer ter wereld, heeft in het tweede kwartaal meer bier verkocht. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten die de Belgisch-Braziliaanse brouwer donderdag bekendmaakte.

AB InBev verkocht meer bier

AB InBev zag het volume verkochte drank stijgen met 0,3 procent tot 101,246 miljoen hectoliter. Analisten geraadpleegd door Bloomberg hadden gerekend op een volumestijging van 0,4 procent.

De opbrengsten stegen met 3,7 procent tot 9,952 miljard dollar, tegenover de 4,9 procent van de analistenverwachtingen. De genormaliseerde winst steeg van 1,440 miljard dollar naar 1,603 miljard dollar.

De brouwer verkocht minder bier in de VS en Brazilië, de twee grootste markten. In Azië nam het verkochte volume met 12,1 procent toe. In China stegen de biervolumes met 11,7 procent.

In ons land groeide het volume eigen bieren met 3,2 procent in het tweede kwartaal. AB InBev verwijst naar gunstige weersomstandigheden en een positieve dynamiek binnen de sector. Marktaandeel werd behouden, met een groei van de belangrijkste merken in de grootdistributie. In Duitsland groeide het volume eigen bieren met 9,9 procent.

(belga/BO)Lees meer over:

Onze partners