AB InBev treedt toe tot sterindex DJ Stoxx50

01/09/10 om 08:48 - Bijgewerkt om 08:48

Bron: Trends

AB InBev noteert vanaf 20 september in de DJ Stoxx50, het selecte clubje van vijftig pan-Europese steraandelen. Dat maakte indexbeheerder Stoxx dinsdagavond bekend.

AB InBev treedt toe tot sterindex DJ Stoxx50

© belga

Daarmee speelt er voor het eerst een Belg mee in de "Champions League" van de Europese beurswereld.

België telde eerder met PetroFina, Electrabel en Fortis wel al vertegenwoordigers in de DJ Euro Stoxx50, de vijftig invloedrijkste aandelen uit de eurozone. De Stoxx50 staat nog een trapje hoger: ook Britse en Zwitserse reuzen als Glaxo, HSBC, Novartis en Nestlé maken deel uit van die "Europese Dow Jones".

AB InBev promoveerde zelf pas een jaar geleden naar de Euro Stoxx50, ironisch genoeg ten koste van Fortis. Die promotie zorgde voor flink wat kooporders van de vele fondsbeheerders die de Euro Stoxx50 schaduwen.

De nieuwe promotie naar de Stoxx50 is vooral een erezaak: die pan-Europese beursgraadmeter is een stuk minder populair bij vermogensbeheerders.

Samen met AB InBev promoveren de Brits-Aziatische bankgroep Standard Chartered, de Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz en de Zwitserse verzekeraar Zurich naar de DJ Stoxx50, ten koste van de Luxemburgse staalreus ArcelorMittal, de Spaanse nutsgroep Iberdrola, de Duitse nutsgroep RWE en de Italiaanse verzekeraar Generali.

Lees meer over:

Onze partners