'Aanzienlijk meer studenten aan het werk in juli en augustus'

15/10/14 om 16:21 - Bijgewerkt om 16:21

De voorbije zomermaanden is het volume uitzendarbeid gepresteerd door jobstudenten aanzienlijk toegenomen. Dat meldt dectorfederatie Federgon.

'Aanzienlijk meer studenten aan het werk in juli en augustus'

© istock

In juli bedroeg de toename van het aantal jobstudenten met 10,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. In augustus werden 5,8 procent meer uren gepresteerd.

Volgens Paul Verschueren, directeur Research & Economic Affairs van Federgon, gaat het om een recordniveau.

De relatief mindere maand augustus is volgens Federgon voor een deel te wijten aan het slechtere weer. Nogal wat jobstudenten zijn immers tewerkgesteld in weergevoelige sectoren (horeca, ontspanning,...).

De groei heeft ook geleid tot een toename van het aantal jobstudenten-uitzendkrachten. Over de volledige vakantieperiode werkten vorig jaar 149.844 jobstudenten via uitzendarbeid. Dat aantal is volgens een eerste schatting van Federgon toegenomen tot zowat 157.000 in 2014.

De uitzendsector is hiermee goed voor nagenoeg 40 procent van de tewerkstelling van jobstudenten, luidt het.

Ook de tewerkstelling van jobstudenten buiten de vakantieperiode zit in de lift sinds de invoering van de nieuwe regelgeving in januari 2012. Studenten kunnen sindsdien immers 50 dagen werken, vrij te kiezen doorheen het jaar. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners