Aannemingsgroep Strabag zet in op infrastructuur

16/08/11 om 11:46 - Bijgewerkt om 11:46

Bron: Trends

Strabag, de aannemingsgroep met internationale hoofdzetel in Wenen, is kandidaat voor de aanleg van de Limburgse noord-zuidverbinding. Dat bevestigt André Boelaert, gedelegeerd bestuurder van Strabag Benelux.

Aannemingsgroep Strabag zet in op infrastructuur

© belga

Onlangs stelde het bedrijf zich ook kandidaat voor de A11 in Zeebrugge. "Dit jaar dingen we voor het eerst in 45 jaar dat we in België actief zijn, mee voor infrastructuurwerken", stelt Boelaert. "We bouwen een volledig nieuwe poot uit. We willen de omzet van 200 miljoen euro opkrikken met tientallen procenten. Ook door overnames."

Strabag is trouwens van oorsprong sterk in infrastructuurwerken, dus de stap is logisch. In 2005 nam de groep het bedrijf Züblin in Stuttgart over, dat gespecialiseerd is in utiliteitsbouw. In Nederland is de groep Strabag al actief onder deze naam in algemene aannemingswerken.

In België bouwt Strabag onder meer een crematorium in Holsbeek. Het restaureert ook het Red Star Line-gebouw in Antwerpen en realiseert de renovatie van het Monnaie House aan het Brusselse Muntplein. "We overwegen sterk om ook de Belgische algemene aannemingspooot te herdopen in Züblin", aldus Boelaert.

Hans Brockmans

Lees meer over:

Onze partners