Aandeelhouders Fortis holding spreken zich in april uit over naamsverandering "ageas"

10/03/10 om 13:20 - Bijgewerkt om 13:20

Bron: Trends

De aandeelhouders van Fortis holding kunnen zich op 28 en 29 april, op de algemene vergadering in Brussel en Utrecht, uitspreken over een naamsverandering voor de verzekeringsmaatschappij tot "ageas". Dat werd woensdag bevestigd in de marge van de voorstelling van de jaarresultaten.

Fortis noemt de nieuwe naam "een logische stap" in de evolutie van bankverzekeraar tot een internationaal verzekeringsbedrijf. Eind 2008 werd onder impuls van de financiële crisis het Belgisch-Nederlandse Fortis opgesplitst. "Met onze nieuwe naam tonen we ons als een nieuw bedrijf, zonder te breken met het verleden want we zijn trots op de vakkennis die we meedragen", luidt het woensdag.

De eerste letters van de nieuwe naam verwijzen naar het oude AG, waar de roots van de verzekeringsmaatschappij liggen. AG Leven werd in 1824 opgericht. "Het is een kwaliteitslabel dat ook nu onmogelijk kon ontbreken", aldus het bedrijf.

De koppeling "ea" verwijst op zijn beurt naar de twee kernmarkten: Europa en Azië. Die maken het grootste deel uit van de activiteit van de verzekeringsmaatschappij.

Tot slot verwijst de uitgang "as" naar "assurance" of verzekering, dé nieuwe kernactiviteit van de groep. De naam "ageas" in zijn geheel doet denken aan het Latijnse "agere" zijnde 'actie', 'gedrevenheid'.

Als de aandeelhouders het licht op groen zetten, zal de oude naam Fortis enkel nog blijven voortleven in de bank "BNP Paribas Fortis". Ook in Nederland verdwijnt Fortis uit het straatbeeld en wordt gekozen voor ABN Amro.

Lees meer over:

Onze partners