Aandeel Twitter keldert op Wall Street

© iStock

De Amerikaanse sociaalnetwerksite Twitter is op Wall Street zwaar afgestraft. Het aandeel verloor achttien procent nadat de tegenvallende cijfers van het eerste kwartaal van 2015 werden gelekt.

De resultaten moesten normaal gezien na het sluiten van de beurs gepubliceerd worden. Maar de bekendmaking van de kwartaalcijfers werd noodgedwongen met een half uur vervroegd nadat Selerity, een dienst die voor financiële informatie zorgt, de gegevens uitgerekend via Twitter verspreidde. Twitter heeft al aangekondigd een onderzoek te zullen voeren naar het lek.

Volgens Selerity waren de gegevens evenwel gewoon op de website van Twitter te vinden. De sociaalnetwerksite realiseerde in het eerste kwartaal wel een forse omzetgroei, van 74 procent tot 436 miljoen dollar. Maar dat lag lager dan verwacht en voorspeld. Analisten hadden op een omzet van gemiddeld 456,8 miljoen dollar gerekend. Twitter zelf was vooraf uitgegaan van een omzet van 440 tot 450 miljoen dollar.

Het nettoverlies verdiepte van 132,4 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2014 tot 162 miljoen dollar. Het bedrijf heeft zijn omzetverwachting voor 2015 bijgesteld. Er wordt voortaan gerekend op een omzet van 2,17 à 2,27 miljard dollar in 2015, terwijl drie maanden geleden nog op 2,30 tot 2,35 miljard dollar werd gehoopt.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content