'9.000 banen op de helling bij Commerzbank'

27/09/16 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Bron: Trends

Bij Commerzbank, de op één na grootste bank van Duitsland, zouden door een herstructurering tot 9.000 banen van de 50.000 banen wereldwijd wegvallen. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. Ook het dividend zou worden geschrapt.

'9.000 banen op de helling bij Commerzbank'

© reuters

Eerder was al sprake van 5.000 bedreigde jobs bij de bank. Volgens Handelsblatt zou de Commerzbank vrijdag naar buiten komen met de details van het plan. Daarbij zou ook het dividend - vorig jaar werd voor het eerst sinds de crisis 20 cent per aandeel uitbetaald - opnieuw sneuvelen. De ombouw van Commerzbank zou duren tot 2020 en de bank een miljard euro kosten.

De nieuwe topman, Martin Zielke, staat sinds mei aan het hoofd van de bank en werkt een nieuwe strategie uit. Dat is nodig, want de winst staat onder druk door de lage rentevoeten en strenge voorschriften. Een woordvoerder van de bank wou geen commentator geven op de berichtgeving.

Fusie met Deutsche Bank van tafel

Een fusie met Deutsche Bank lag even op tafel, maar dat idee is ondertussen al afgevoerd. De grootste bank van Duitsland kampt ondertussen zelf met gigantische problemen. Zo raakte vorige week bekend dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een schikking van 14 miljard euro voorstelt aan de bank voor haar betrokkenheid in de vastgoedcrisis in de VS in 2008. Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland liet gisteren weten dat Deutsche Bank geen staatssteun zal krijgen. (Belga/NS)

Onze partners