700 tot 800 banen bedreigd bij Dexia

03/09/10 om 09:59 - Bijgewerkt om 09:59

Bron: Trends

Na 2 eerdere reorganisaties die 1.500 banen kosten, legt Dexia de laatste hand aan een nieuw besparingsplan in België, Luxemburg en Frankrijk. Deze keer zijn 700 tot 800 banen bedreigd. Dat plan zou worden voorgelegd op een Europese ondernemingsraad.

700 tot 800 banen bedreigd bij Dexia

© belga

Het besparingsplan lekte uit in De Standaard en Het Nieuwsblad van vrijdag.

Een klein team van directieleden, bijgestaan door huisconsultant Bain, werkte de voorbije weken aan nieuwe besparingen die volgens ingewijden tegen eind volgend jaar 200 tot 240 miljoen euro moeten opleveren.

Een belangrijk onderdeel is een omvangrijke personeelsafslanking, waarbij in de hele bankgroep nogmaals vele honderden banen worden geschrapt.

Een exact cijfer is er nog niet, want die knoop wordt pas midden volgende week door het directiecomité doorgehakt en moet vervolgens op 10 september nog worden goedgekeurd door de raad van bestuur van Dexia.

"Het exacte cijfer is nog een moving target", bevestigen goedingelichte bronnen. "Maar de huidige besparingsvoorstellen houden rekening met een extra verlies van 700 tot 800 banen, het een voorkeur voor de onderkant van die vork".

"Gedwongen ontslagen vermijden" In eerste reactie zegt Dexia dat ze de laatste hand leggen aan een plan dat uiteindelijk aan de sociale partners zal worden voorgelegd op een Europese ondernemingsraad midden september.

"In elk geval streven wij ernaar om, net als in het verleden, gedwongen ontslagen te vermijden", luidt het bij Dexia.

Lees meer over:

Onze partners