7 topbenoemingen in het bedrijfsleven vanaf 1 mei

29/04/14 om 16:17 - Bijgewerkt om 16:17

Bron: Trends

Chris Van Steenbergen wordt op 1 mei de tweede Belg in het topmanagement van de Nederlandse brouwer Heineken. Behalve Van Steenbergen zijn er nog een aantal opmerkelijke benoemingen in het Belgische bedrijfsleven te noteren.

7 topbenoemingen in het bedrijfsleven vanaf 1 mei

© Belga

Chris Van Steenbergen - Heineken

Chris Van Steenbergen wordt op 1 mei de tweede Belg in het topmanagement van de Nederlandse brouwer Heineken. Hij wordt er Chief Human Resources Officer. Heineken wordt nu al geleid door de Belg Jean-François van Boxmeer. Van Steenbergen, van opleiding advocaat, komt van het Nederlandse chemiebedrijf DSM, waar hij de voorbije vier jaar Executive Vice President Corporate HR was. Daarvoor was de man meer dan 20 jaar actief in operationele en HR-functies.

Patrick Danau - Audi Brussels

Voor het eerst in meer dan 10 jaar krijgt Audi Brussels met Patrick Danau een Belgische directeur. De 58-jarige Gentenaar, die meer dan 20 jaar in de vroegere Volkswagenfabriek in Vorst gewerkt heeft, volgt Gerhard Schneider op. Zijn laatste functie was algemeen directeur van de Volkswagenfabriek in het Spaanse Navarra.

Benoit Demeunynck - Volvo Cars China

Bij twee autofabrieken van Volvo Cars in China komen twee Belgen aan het hoofd. Benoit Demeunynck wordt plant manager van de fabriek in Daqing, wat betekent dat hij de operationele leiding krijgt.

Luc Semeese - Volvo Cars China

Demeunynck is nu nog plant manager van de Volvo-fabriek in Chengdu, waar hij op 1 juni wordt opgevolgd door Luc Semeese. De fabriek in Chengdu is sinds vorig jaar operationeel, die in Daqing is nog niet opgestart. Volvo Cars is in handen van de Chinese groep Geely. De beide directeurs hebben een verleden bij Volvo in Gent.

Boudewijn van den Brand - Lidl België

De Nederlander Boudewijn van den Brand, verkoopsdirecteur bij Lidl België, schuift op 1 mei door naar de hoogste positie binnen de Belgische afdeling van de warenhuisketen. Hij volgt de Deen Jesper Hojer op.

Vincent Bruyneel - Liberty Global

Na tien jaar verlaat Vincent Bruyneel Telenet. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor strategie, investor relations en corporate communication. Hij gaat aan de slag bij moederhuis Liberty Global. Als vicepresident strategie en corporate development gaat hij zich bezighouden met het aansturen van de strategie met focus op België, Nederland en Oost-Europa. Hij startte zijn carrière in financiële functies bij Capco en Procter & Gamble, en eind 2004 kwam hij bij Telenet, om het bedrijf bij de beursgang te begeleiden.

Herman Diricks - FAVV

Herman Diricks volgt Gil Houins op aan het hoofd van het federaal voedselagentschap FAVV. Diricks werkt al ruim tien jaar voor het agentschap. Houins gaat met pensioen.

Lees meer over:

Onze partners