4 Carrefour GB's blijven open onder franchise

26/07/10 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:39

Bron: Trends

Vier Carrefour-vestigingen die door het herstructureringsplan van de retailketen de deuren hadden moeten sluiten, zouden nu toch open kunnen blijven onder franchise. Dat maakt Carrefour maandag bekend in een persbericht.

4 Carrefour GB's blijven open onder franchise

© belga

De vier vestigingen die vanaf 3 augustus blijven voortbestaan onder het zelfstandigenstatuut zijn de Carrefour GB's van Maaseik, Maasmechelen, Kortrijk Walle en Groene Vallei in Gent.

Eind mei bevestigde de directie van Carrefour de plannen om 7 supermarkten te sluiten. Op de zwarte lijst stonden de vestigingen in Antwerpen Gitschotellei, Antwerpen Linkeroever, Gent Groene Vallei, Genk Centrum, Kortrijk Walle, Maasmechelen en Maaseik. Tegelijk raakte bekend dat er voor Maaseik, Maasmechelen, Kortrijk Walle en en Groene Vallei in Gent een franchisenemer werd gezocht, al botste dat voornemen aanvankelijk op nogal wat ongeloof.

Als gevolg van de omschakeling sluiten de vier vestigingen op 31 juli de deuren uitzonderlijk om 17 uur. Vervolgens wordt in het weekend alles in gereedheid gebracht om op dinsdag 3 augustus om 9 uur onder het nieuwe statuut opnieuw de deuren te openen. Volgens de woordvoerder van Carrefour zal de klant nauwelijks iets merken van de omschakeling.

De andere winkels die door de herstructurering moeten verdwijnen, sluiten op 31 juli de deuren.

Lees meer over:

Onze partners