153.250 euro per werknemer Opel Antwerpen

© belga

General Motors heeft 400 miljoen euro gereserveerd voor de vertrekpremies bij Opel Antwerpen. Dat is gemiddeld 153.250 euro per werknemer.

Dat blijkt uit documenten van General Motors die De Tijd kon inkijken.

De bedragen worden door zegslieden van GM in de Verenigde Staten en Antwerpen bevestigd. “De 400 miljoen is het maximumbedrag dat bestemd is voor de afvloeiingsregelingen”, zegt de woordvoerder van Opel Antwerpen, Ann Wittemans.

Volgens ABVV-hoofdafgevaardigde Rudi Kennes is in april 350 miljoen euro vrijgemaakt voor het volledige sociaal plan bij Opel Antwerpen voor arbeiders en bedienden.

Van de brutovertrekpremies blijft na aftrek van de RSZ en bedrijfsvoorheffing doorgaans ongeveer de helft als nettobedrag over. De hoogte van de premies verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van leeftijd, functie en anciënniteit, en is voor arbeiders maximaal 148.000 euro bruto.

In juni heeft al de helft van de 2.610 werknemers van Opel Antwerpen met een vertrekpremie het bedrijf verlaten.

In 2007 kregen de 1.851 Opel-werknemers die in Antwerpen ontslagen werden een maximale vertrekpremie van 144.000 euro, net als enkele maanden eerder de vertrekkende werknemers van Volkswagen Vorst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content