'125 banen gered bij HP België'

16/09/10 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Bron: Trends

De Amerikaanse IT-reus Hewlett-Packard (HP) gaat in in ons land minder banen schrappen dan gepland. In december was nog sprake van 324 banen die zouden verdwijnen. Dat worden er nu ongeveer 200, meldt De Tijd donderdag.

'125 banen gered bij HP België'

© belga

"Het positieve nieuws is te danken aan de economische heropleving", zegt directeur Eric Van Bael. "Sinds begin dit jaar is er opnieuw meer vraag naar servers, opslag- en netwerkinfrastructuur, pc's en printers. De trein van het herstel is vertrokken."

Van Bael ziet verschillende redenen, zoals de komst van het besturingssysteem Windows 7 en de toename van de fusies en overnames, waardoor bedrijven kiezen voor één nieuw IT-systeem. Maar de belangrijkste reden is het economisch herstel. "Bedrijven hebben lang de voet op de rem gehouden. Maar plots was de vraag zo hoog dat onze fabrieken amper konden volgen." Van Bael denkt dat de helft van het verlies ten gevolge van de crisis dit jaar kan worden goedgemaakt.

HP is de grootste pc-verkoper en een van de grootste IT-dienstenleveranciers in ons land. Het heeft zo'n kwart van de pc-markt in handen. Acer volgt op nummer twee, Dell bekleedt de derde plaats.

De afgelopen twee jaar gingen er ongeveer 400 banen verloren bij HP België. Vandaag werken er 2.878 mensen.

Lees meer over:

Onze partners