1,3 miljoen Chevrolets en Pontiacs teruggeroepen in Noord-Amerika

02/03/10 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:09

Bron: Trends

General Motors zal 1,3 miljoen auto's terugroepen in Noord-Amerika. Het gaat om auto's van de merken Chevrolet en Pontiac.

1,3 miljoen Chevrolets en Pontiacs teruggeroepen in Noord-Amerika

Problemen met stuurbekrachtiging bij de auto's zouden voor moeilijkheden kunnen zorgen bij het rijden aan lage snelheid. De betrokken modellen moeten teruggeroepen worden om nieuwe elektrische motoren in te passen in de stuursystemen.

General Motors kreeg meer dan 1.100 klachten over problemen met de stuurbekrachtiging. De US National Highway Traffic Safety Administration kondigde in februari aan dat het de intentie had om de zaak te onderzoeken.

Het bedrijf zei dat veertien ongevallen en een gewonde konden gelinkt worden aan het defecte stuursysteem. Het benadrukte wel dat het mogelijk blijft om te sturen als de stuurbekrachtiging het begeeft. Vooral bij lage snelheden zouden de problemen zich voordoen.

De grootste autobouwer ter wereld, Toyota, kwam recentelijk ook negatief in het daglicht nadat het eind vorig jaar 8,5 miljoen voertuigen moest terugroepen. Dat was vooral in de Verenigde Staten het geval.

Lees meer over:

Onze partners