Bank of America klaar voor recordschikking met Justitie in VS

07/08/14 om 00:45 - Bijgewerkt om 00:45

Volgens de Wall Street Journal staat Bank of America op het punt een schikking te treffen met het ministerie van Justitie. De bank zou 16 tot 17 miljard dollar schadevergoeding betalen (12 miljard euro).

Bank of America klaar voor recordschikking met Justitie in VS

Brian T. Moynihan, CEO van Bank of America, voert de onderhandelingen met Justitie. © reuters

Dat zou het hoogste bedrag ooit zijn voor een schikking van een burgerrechtelijk geschil tussen de Amerikaanse regering en een onderneming.

De bank wordt ervan beschuldigd dat ze in de aanloop naar de bankencrisis investeerders heeft misleid bij de verkoop van rommelkredieten. De Bank of America-topman zou telefonisch grotendeels ingestemd hebben met de schikking, aldus de krant. De duurste schikking die tot dusver betaald werd is voor rekening van het Amerikaanse JPMorgan. Die bank betaalde in november 13 miljard dollar om een schikking te treffen voor gelijkaardige beschuldigingen.

Commentatoren zijn verdeeld over de voorgestelde regeling. Volgens sommigen is het niet meer dan een tik op de vingers - vooral omdat geen van de werknemers van de bank in de overeenkomst vervolgd zou worden. (Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners