Acquia verkozen tot 'Belgisch-Amerikaans bedrijf van het jaar'

09/10/14 om 03:38 - Bijgewerkt om 03:38

Acquia, het Amerikaanse opensourcesoftwarebedrijf van de Belg Dries Buytaert, ontvangt de "Company of the Year Award" van de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel (Belcham).

Acquia verkozen tot 'Belgisch-Amerikaans bedrijf van het jaar'

Dries Buytaert © Thomas De Boever

Dat is de prijs voor het Belgisch of Amerikaans bedrijf met Belgische roots dat zich het afgelopen jaar het best liet opmerken in de Amerikaanse markt, aldus Belcham. Eerder wonnen Arseus (2013), Brussels Airlines (2012) en Le Pain Quotidien (2011) de award.

Dries Buytaert is de man achter Drupal.

Acquia is bij het publiek bekend als aanbieder van open cloud hosting, tools voor ontwikkelaars en volledige ondersteuning voor Drupal. Dat is een opensource-contentmanagementsysteem dat wordt gebruikt door miljoenen internationale (e-commerce) websites en wordt ondersteund door een community van meer dan 35.000 ontwikkelaars.

Opensourcesoftware is software die aan gebruikers bepaalde rechten ten aanzien van het bestuderen, wijzigen en opnieuw distribueren van de broncode toekent.

'Hypercompetitief'

Dries Buytaert richtte Acquia in 2007 op samen met de Amerikaan Jay Batson, om organisaties te helpen om te gaan met Drupal. Het bedrijf heeft op het ogenblik meer dan 500 werknemers en haalde sinds zijn oprichting al meer dan 116 miljoen dollar op in verscheidene kapitaalrondes. Volgend jaar wil het naar de beurs.

"Buytaert bewees met zijn bedrijf dat je als Belg in Amerika zelfs in de hypercompetitieve wereld van software en IT succes kan hebben", aldus Bieke Claes, director van Belcham. "Acquia bereikte de afgelopen jaren veel mijlpalen met haar verschillende kapitaalrondes, haar doorgedreven groei en haar samenwerkingsverband met Amazon."

De overhandiging van de prijzen gebeurde op het jaarlijkse Gala van de Kamer in New York.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners