Koen Dejonckheere (Gimv): "De versnipperde Europese kapitaalmarkt wiegt ons in slaap"

24/11/15 om 09:04 - Bijgewerkt om 10:48

Bron: Trends

Bedrijven als Cmosis, Xeikon en Mobile Vikings zijn gegroeid op Vlaamse bodem en komen nu in handen van grote spelers, al dan niet uit het buitenland. Ongerust moeten we daarover niet zijn, zegt Koen Dejonckheere, de CEO van de investeringsmaatschappij Gimv.

Met Cmosis, Xeikon en Mobile Vikings gaan weer enkele Vlaamse beloftevolle bedrijven de deur uit. Mogen we spreken van een uitverkoop?

Koen Dejonckheere: "Dat is een veel te enge voorstelling van zaken. Die drie dossiers weerspiegelen een bredere trend in de economie, de digitalisering. Die zal binnen drie à vijf jaar de kaarten drastisch hertekenen in veel sectoren. Klassieke spelers hebben de keuze: zelf digitale activiteiten ontwikkelen, of overnames doen in de digitale sector. Dat laatste gaat sneller en je realiseert onmiddellijk synergie met je eigen activiteiten. Spelers met een gezonde cashflow kunnen tegenwoordig goedkoop lenen om een overname te financieren. Ook voor de overgenomen bedrijven is een overnamescenario voordelig: zij hoeven zich niet aan avonturen te wagen om groeifinanciering te vinden en het op hun eentje te proberen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners