‘Ondernemen is een marathon’

© K. DEURINCKX

Techondernemer Pieterjan Bouten droomt ervan een lange en verre reis te maken met zijn gezin. Als fervente loper heeft hij op zakenreizen altijd zijn loopschoenen mee.

Wat was uw beste beslissing ooit?

“Trouwen en een gezin stichten. Het bleek goed mogelijk een familiaal leven te combineren met de vaak veeleisende carrière van mij en mijn vrouw. Mijn beste zakelijke beslissing was samen met Louis Jonckheere te ondernemen.”

Wat had u nooit verwacht?

“Ik probeer zo weinig mogelijk verwachtingen te hebben in het leven en gewoon van dag op dag te leven. Misschien is de grootste verrassing nog wel dat ik voor mijn dertigste ben beginnen te ondernemen.”

Wat wordt onderschat?

“Ondernemen is een marathon, en zelfs na enig succes blijft het hard werk. En vooral omdat het zit in de uitvoering en niet in het idee dat aan de basis lag.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Als ik in België ben, besteed ik zo veel mogelijk tijd met mijn gezin. Daarnaast doe ik veel aan sport. Ik heb enkele triatlons gedaan, maar ik loop en fiets vooral.”

Uw beste plaats om te lopen?

“Ik heb altijd mijn loopschoenen mee. San Francisco is een mooie plaats om te lopen en dan zeker Marin Headlands, een natuurpark aan de Golden Gate Bridge.”

Uw grootste avontuur?

“Nadat ik was afgestudeerd, ben ik samen met mijn beste vriend van Amsterdam naar Dakar gereden in een Lada die we voor 500 euro hadden gekocht. We hebben die onder meer vastgereden in een sprinkhanenplaag.”

Uw beste boek?

The 4-hour Workweek van Tim Ferris, een klassieker over lifehacking. Ik ben erg bezig om zo efficiënt mogelijk te leven. Mijn vrouw wijst me er wel geregeld op dat ik daar niet echt naar leef en veel te lange dagen maak” ( lacht).

Uw beste film?

Snatch van Guy Ritchie. Zeker al tien keer gezien.”

Uw beste bier?

“Ik drink weinig alcohol. Ik geniet nog het meest van een simpel pintje of een La Chouffe.”

Waar droomt u van?

“Ooit een verre reis van een maand of drie kunnen maken met het hele gezin.”

Pieterjan Bouten (36) is onder meer oprichter en CEO van Showpad, een platform voor sales- en marketingteams.

'Ondernemen is een marathon'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content