Verfijnd maar niet stijf

© Daniel Geeraerts

In maart 2017 openden Dorotée Hoste en Bart Tastenhoye Taste, een eethuis dat zijn onderkomen vond in een oude boekenwinkel. In de eetzaal is Dorotée Hoste alomtegenwoordig. Ze had geen ervaring in de restaurantwereld, maar door haar spontane optreden en haar werklust is dat geen probleem. Bart Tastenhoye deed ervaring op als kok in Frankrijk en Japan en werkte vijf jaar in Kelderman in Aalst, dat onder zijn culinaire leiding een Michelin-ster kreeg.

De twee verkopen hun formule als bohemian chic gastronomy, waarmee ze “verfijnde persoonlijke bereidingen, die zonder stijfheid op tafel komen” bedoelen. Er is geen kaart: iedereen krijgt het standaardmenu voorgeschoteld. Voor de lunch is er keuze uit één (27 euro), twee (37 euro) of drie gangen (45 euro). ‘s Avonds is er uitsluitend het menu van vier gangen (70 euro). Dat kan worden uitgebreid tot vijf gangen (85 euro).

Wij kwamen ‘s avonds en kozen het grote menu met begeleidend sapjesarrangement. Er verschenen smakelijke amuusjes: wijngaardslak, mossel met gefermenteerde spitskool en tartaar en kalfskop met radijs. De eerste bereiding was in huis gerookte heek met een zalfje van Cevennes-ui en salsa van tomaat: lekker en gezond. Het glas was gevuld met jus van tomaat en paprika met een vleugje cayenne. De volgende bereiding, kingkrab met mimosa en sojascheuten, toonde invloeden uit Japan. Daar hoorde een fris sapje van groene appel, komkommer en koriander bij. Het lang gegaarde buikspek van Brasvar-varken lag in het bord met zachte eendenlever, kippenoester, butternutpompoen en waterkers en werd aan tafel overgoten met groentebouillon. Daarbij verscheen een sapje van passievrucht en gember. De kort gebakken borst van Colvert-eend kreeg het gezelschap van eekhoorntjesbrood, polenta, dolmades gevuld met het gehakte vlees van de bouten, spinazie en biet. Daarbij hoorde een shot van rode biet en citroen.

Om af te sluiten waren er Leopold III-druiven, financiers van abrikoos en chocoladebonbon met vanille-ijs. Bij het nagerecht kwam een sapje van witte perzik en citrus. Bij de koffie verschenen minirijstpap met gouden lepeltje, vruchtenpastei en een wafeltje. Taste staat garant voor een gevarieerd en ontspannend, avondvullend culinair programma. Door het sapjesarrangement kwamen wij vol energie van tafel.

Taste

Naamsestraat 62

3000 Leuven

016/84.87.32

www.leuventaste.be

Kader: originele mix van heden en verleden

Onthaal: persoonlijk en spontaan

Keuken: speels binnen de lijnen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content