Geen stadsmens

De Antwerpse onderneemster Inga Verbeeck houdt van de bergen, leest graag romantische verhalen en vindt dat seksisme in de zakenwereld wordt onderschat.

Kurt De Cat

Uw grootste avontuur?

“Heliskiën. Ik ben een grote skifan en ik heb ooit een vijfdaagse in de Zwitserse Alpen gedaan, voor mij de ultieme ervaring. Je wordt ergens gedropt op een berg waar je anders niet geraakt en dan ga je toeren. De bergen zijn mijn favoriete plek. Ik ben geen stadsmens.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Yoga, golf en skiën.”

Beste boek?

“Ik ben een romanticus, ik hou van de boeken van Jane Austen. Die romantische verhalen blijven fijn om te lezen.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat ik me zorgen zou maken over de wereld waarin mijn zoon opgroeit. Politiek, economisch en sociaal gebeurt er zo veel in de wereld. Wat brengt dat voor de toekomst van onze kinderen?”

Uw beste beslissing?

“De samenstelling van mijn team. Dat drijft onze business vooruit. In Antwerpen hebben we met acht medewerkers, heel verschillende mensen met een eigen mening, een andere achtergrond, uit verschillende landen. Dat geeft een heel rijke basis.”

Wat wordt onderschat?

“Seksisme in de zakenwereld. Het is een hot topic dezer dagen, maar het wordt nog altijd onderschat. Vrouwelijke ondernemers verliezen ontzettend veel tijd en energie door mannen met een verborgen agenda.”

Wat wordt overschat?

“De democratie. Ik vrees dat echte democratie een illusie is. Ik ben niet voor een dictator of zo, laat dat duidelijk zijn. Ik denk dat we nog veel werk hebben om echte vrijheid te bekomen in de wereld en om een stem te hebben.”

Uit welke fout leerde u het meest?

“Vertrouwen hebben in de verkeerde mensen.”

Beste film?

“Een van de beste films is Braveheart, al zou ik in mijn top drie ook wel Thor zetten. Ik ben een grote Marvel-fan.”

Waar droomt u van?

“In de bergen wonen met een grote open haard en snelle wifi.”

Inga Verbeeck (39) is de oprichter en CEO van Ivy International Matchmaking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content