‘Groeien in Europa’

WIE

Vincent Querton (56)

WORDT

CEO van de vastgoedinvesteerder Ascencio

WAS

Vastgoed vormt de rode draad in de carrière van Vincent Querton. Na zijn studies rechten begon hij in 1986 als kredietanalist bij Anhyp. “Daar zag ik veel vastgoeddossiers passeren”, herinnert Querton zich. Hij maakte een korte tussenstop bij de vastgoedafdeling van Eurolease, keerde terug naar Anhyp en werd in 1994 bij Citibank verantwoordelijk voor de Europese vastgoedfinancieringen.

De definitieve stap naar de vastgoedwereld volgde in 1996, toen hij directeur werd van Fortis Real Estate. In 2003 stapte hij over hij naar de vastgoedadviseur JLL, waar hij eerst CEO Belux was en later ook de leiding kreeg over de Nederlandse organisatie. “In 2019 zou ik de fakkel doorgeven, maar na erg slechte cijfers van JLL in het Verenigd Koninkrijk kwam het bedrijf begin dit jaar tot de conclusie dat het een besparing was om mij te laten vertrekken. JLL heeft professioneel gehandeld. Ik vind het nog altijd een topbedrijf.”

WIL

“In september kreeg ik de vraag van een bestuurder van Ascencio om CEO te worden. Het aanbod stemde overeen met mijn criteria Ik wou in een kleine structuur werken, in de sportwereld of opnieuw in het vastgoed en in een bedrijfscultuur die bij mij past.”

De gereglementeerde vastgoedvennootschap Ascencio, opgericht door de familie Mestdagh en Fortis Real Estate, belegt vooral in grote winkelpanden en heeft een vastgoedportefeuille van 613 miljoen euro. “Het is mijn opdracht het bedrijf en de portefeuille op een gestage manier te laten groeien. Dat kan in heel Europa. We zijn al actief in Frankrijk en Spanje. Maar we zullen ook kansen in andere Europese landen bestuderen.”

WAT IN VRIJE TIJD

Familie en vrienden, reizen en veel sporten: voetbal en marathonlopen.

LV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content