Indoor in Hulencourt

JÉRÔME THEUNIS "Ik probeer mijn ervaring en passie over te brengen." © Pierre-Olivier Tulkens

De prestigieuze Golf Club d’Hulencourt in Vieux Genappe heeft een nieuwe academie. Het is een indrukwekkende infrastructuur, met onder meer een indoorcentrum van 300 vierkante meter, waarin het hele seizoen door kan worden geoefend.

Aan het hoofd van de nieuwe academie staat Jérôme Theunis. Na een opleiding in de Verenigde Staten en een mooie carrière bij de professionals (2004-2010) coacht de 37-jarige Brusselaar zowel spelers van een hoog niveau als amateurs. “De trainingstechnieken zijn niet zo verschillend. Ik heb geen toverformule voor de spelers met wie ik werk. Ik probeer gewoon mijn ervaring, mijn visie en mijn passie over te brengen.”

In Hulencourt, waar hij al vier jaar head pro is, vond Theunis een ideale omgeving. De club van voorzitter Patrick Solvay werkt voortdurend aan haar infrastructuur. “Naast de championship course met achttien holes hebben we een klein parcours van negen holes, ideaal voor debutanten. Daarnaast zijn er twee putting greens en een trainingszone, speciaal voor de nadering.”

En dan is er het indoorcentrum met eveneens ruimte om specifiek te trainen op de putting (op drie verschillende gazons), de chipping en zelfs verre slagen, dankzij een simulator van de jongste generatie. “We hebben ook tal van technologische en digitale hulpmiddelen, zoals de Flightscope en de Sam PuttLab, om de swing en de beweging te analyseren”, zegt Theunis, die samenwerkt met Naïma Ghilain (vroeger profspeelster in de Ladies Tour), Emmanuel Spies (physical trainer en vroeger kinesist van Justine Henin) en Dewi Merckx (marketing en administratie).

De nieuwe infrastructuur is in de eerste plaats bedoeld voor de clubleden. Toch kunnen ook niet-leden lid worden van de academie om er les en stage te volgen, in groep of individueel. “We kunnen iedereen iets aanbieden, op maat, afhankelijk van het niveau van de speler, het hele jaar door. Zo werk ik samen met een paar zeer gemotiveerde juniors aan wie we een zeer uitgebreid gamma diensten aanbieden waarmee ze fysiek en technisch snel vooruitgang kunnen boeken.”

Ook Nicolas Colsaerts, Thomas Detry en sinds kort Thomas Pieters volgen les bij Theunis, vooral voor het korte spel en de putting. Andere leerlingen zijn Chloé Leurquin en de Fransman Joël Stalter.

Miguel Tasso

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content