Terug-naar-schoolstress

Tim Christiaens, timemanager

De schoolvakantie zit er bijna op en voor heel wat gezinnen is de start van het schoojaar een van de meest stressvolle periodes van het jaar. Het kaftpapier moet weer worden bovengehaald en intussen ontwaken klanten en leveranciers uit hun zomerslaap. Voor we het beseffen zitten we opnieuw in onze vertrouwde negen-tot-vijfroutine.

Hoewel het negen-tot-vijfmodel al een tijdje ten dode opgeschreven is, blijven we maar collectief alles op dezelfde manier én op hetzelfde moment uitvoeren. Zo blijft de flexibele werkdag, die de millennials al jaren geleden op de bedrijfsagenda’s hebben geplaatst, in heel wat organisaties dode letter. De technologie om vanop afstand te werken is nochtans al sinds de vorige eeuw voorhanden, maar we blijven ze maar mondjesmaat gebruiken. Zelfs de absurd lange files kunnen ons blijkbaar niet overtuigen.

Experts beweren nochtans al een tijdje dat negen tot vijf werken voor kantoorwerkers in de toekomst niet meer houdbaar zal zijn. Zo hebben tal van onderzoeken aangetoond dat we productiever werken in een flexibele omgeving. Laten we dus elk initiatief waarmee werknemers zelf hun tijd kunnen indelen in functie van hun taken, met veel enthousiasme omarmen. Enkele goed doordachte afspraken op teamniveau kunnen al een mooie aanzet zijn.

De auteur is timemanager bij The Time Management Company.

TIM CHRISTIAENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content