Stroom in een doosje

© PN
Roel Van Espen medewerker Trends

Iedereen onafhankelijk maken van het elektriciteitsnet: dat is de ambitie van Dries Bols. De jonge ingenieur en ondernemer ontwikkelt onder meer powerbanks, waarop de gebruiker meerdere toestellen tegelijk kan aansluiten.

Dries Bols (27) richtte Lifepower in 2015 op met eigen kapitaal en steun van het Netwerk Ondernemen. Een jaar later lanceerde hij zijn eerste product: een gemakkelijk te installeren lithium-ion batterijpack. Het toestel is uitgerust met meerdere aansluitingen, waaronder een klassiek stopcontact en USB-poorten.

Bols kwam op het idee toen hij meteen na zijn ingenieursstudie audiovisuele opnames maakte voor muziekprojecten op buitenlocaties. “Er bestond geen degelijke mobiele, compacte en geluidloze powergenerator”, zegt hij. “En dus besloot ik er zelf een te maken.” Dankzij zijn afstudeerwerk – hij bouwde een boot die werd aangedreven door zonne-energie – had hij daarvoor de nodige kennis opgebouwd.

Het batterijpack Lifepowr A2 kwam er dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. “Sindsdien hebben we de productlijn uitgebreid”, zegt Bols. “Vandaag worden onze powerbanks wereldwijd door duizenden mensen gebruikt.” Zopas rondde hij een tweede crowdfundingcampagne af om de opvolger te lanceren. Dat batterijpack is het eerste ter wereld dat de nieuwste innovatie, USB-C Power Delivery, volledig integreert.

“De Power Delivery-technologie maakt het mogelijk grote hoeveelheden data en stroom snel over te dragen van apparaat naar apparaat. USB-C is de nieuwste poort die op korte termijn alle andere connectoren voor data en stroom, zoals USB en HDMI, zal vervangen. Zo kun je met slechts één kabel en één lader je smartphone, je tablet en je laptopin een mum van tijd nieuw leven inblazen. Gecombineerd met onze draagbare zonnepanelen word je zo volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet.”

Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content