3 vragen aan sofie van de velde

Sofie Van de Velde is galeriehoudster.

U opent deze week een soloshow van de jonge kunstenaar Rein Dufait. Wat is er te zien?

“Normaal maakt Rein Dufait werk op basis van gevonden alledaagse objecten. Nu toont hij objecten en sculpturen die hij zelf opbouwde in aluminium en plastic. Op die manier komt hij dichter bij het echte metier van beeldhouwer. Het resultaat is nog altijd even delicaat, poëtisch en fragiel.”

De volgende show wordt een verrassende confrontatie tussen Bruce Nauman en Philippe Van den Bergh. Hoe verbindt u die twee met elkaar?

“Wat beiden verbindt, is frustratie. Bij Bruce Nauman uit zich dat in verschillende media – van video, tekeningen tot neons. Bij Philippe Van den Bergh enkel in schilderijen en tekeningen. We waren al een tijdje aan het brainstormen met de estate van Van den Bergh om zijn werk in een nieuwe context te tonen. De combinatie met Nauman is geen krachtmeting, het is een nieuwe bril waardoor je naar Philippes werk kunt kijken.”

Wanneer toont u op Art Brussels?

“We doen opnieuw mee met een groepstentoonstelling over materie, met onder meer werken van Gommaar Gilliams. Daarna volgt Art Cologne, waar we samenwerken met een andere galerie. Dat soort samenwerkingen zit in ons DNA. In mei volgt nog een nieuw samenwerkingsproject in Antwerpen Zuid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content