‘groei blijft een prioriteit’

Als de Kortrijkse zakenman Christian Dumolin iemand in huis haalt om zijn vastgoedactiviteiten te helpen stroomlijnen, dan moet het een topper zijn. Zijn keuze viel op Bert Weemaes, gepokt en gemazeld in de sector. Hij komt van Qrf City Retail naar Koramic Real Estate. Daarvoor was de Turnhoutenaar actief bij City Mall en Decathlon Benelux.

“Het belangrijke aandachtspunt voor een CEO is het bepalen van de strategie met het aanwezige talent en met respect voor het financiële kader en de markt”, zegt Bert Weemaes. “Ik zie het als mijn eerste opdracht de werknemers op de beste manier in te zetten zodat het team meer is dan de som van de individuele competenties en capaciteiten. En de strategie? Die wordt in de raad van bestuur gesproken, nog niet in de media. Maar groei is altijd een prioriteit geweest en zal dat ook blijven.”

Koramic Groep, opgericht in 1883, is een investeringsmaatschappij met een gediversifieerde portfolio van industriële en andere activiteiten. Vastgoed is een van de belangrijkste poten. “De vastgoedactiviteiten in België richten zich op de ontwikkeling en de uitbouw van een vastgoedportefeuille”, zegt Weemaes. “In het buitenland (Duitsland, Polen, Roemenië) is Koramic Real Estate voornamelijk actief in de ontwikkeling van vastgoedprojecten. Het is de bedoeling de actieradius in die landen uit te bouwen.”

Welk soort leider is Bert Weemaes? “Om het aanwezige talent maximaal te laten renderen, moet je als voorman streven naar duidelijke afspraken, verantwoordelijkheden en verwachtingen. Het ultieme doel is dat iedereen gelukkig is met zijn of haar rol, kan groeien in zijn of haar functie om zo maximaal bij te dragen tot de strategie van het bedrijf.”

KC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content